Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Rotchild piskóta

Rotchild piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rotchild piskóta

Rocsild piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél cs. sütőpor
  • fél dl olaj
  • 2 ek. víz

A tetejére:

  • 10 dkg összevágott mogyoró
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a fele cukorral,olajjal, és a vízzel sűrűre kikeverem.
A tojás fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A két masszát óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet.

Egy kinyomó zsákba vagy papírból készített zsákba teszem a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsibe piskóta formákat nyomok belőle.

A mogyorót (de lehet használni diót vagy mandulát is) apróra összevágom, és a kinyomott piskóták tetejére szórom.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 15 perc alatt megsütöm.

A csokoládét, az olajjal és margarinnal gőz felett felolvasztom és a kihűlt piskóták alsó részét belemártom.

Önmagában is nagyon finom, de lehet fagylalttal, krémekkel vagy parféval is fogyasztani.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére