Főoldal / Desszertek / Roppanós-sós kifli

Roppanós-sós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Roppanós-sós kifli

Roppanós-sós kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1/2 ek. cukor
  • 1/2 ek. só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl étolaj
  • 1/4 liter tej
  • 12,5 dkg margarin

A kenéshez:

  • 1 egész tojás

A tetejére:

  • szezámmag, köménymag, reszelt sajt, ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, és elkeverjük. Apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.

Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.

Egy gáz tepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

A kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.

Roppanós-sós kifli 4.00/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére