Főoldal / Desszertek / Ropogós szezámmagos ostya – paleo

Ropogós szezámmagos ostya – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós szezámmagos ostya – paleo

Ropogós szezámmagos ostya - paleo

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 1/4 tk. só (ízlés szerint)
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 0,5 dl mandulatej
  • 1 tk. citromlé
  • 3 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg szezámliszt
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 8 dkg egész szezámmag
  • 1-2 ek. fekete szezámmag (opcionális)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kézi habverővel picit felverjük. Elég kézi habverővel, csak amíg picit elkezd habosodni. Hozzáadjuk a sót, az olvasztott olajat, a tejet, citromlevet és elkeverjük.

A tápiókát, a szezámmaglisztet és a szódabikarbónát elvegyítjük és a masszához adjuk. Csomómentesre kikeverjük, majd beleforgatjuk a szezámmagot is.

Bekapcsoljuk az ostyasütőt, majdnem a maximum hőmérsékletre. Pici olajjal bekenjük., majd beleteszünk egy evőkanálnyi masszát, rácsukjuk a fedelét és pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Addig folytatjuk, míg el nem fogy a massza. Fontos, hogy jól átsüssük, különben nem lesz ropogós.

Tipp / megjegyzés:
Talán jól jön az info azoknak, akiknek nincs ilyen elektromos ostyasütőjük. A visszajelzések szerint a recept működik a régi hagyományos tallérsütőben és gofri sütőben is. Gofri sütőben kicsit vastagabb lesz, de jó ropogós.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére