Főoldal / Desszertek / Ropogós pizzás rúd

Ropogós pizzás rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós pizzás rúd

Ropogós pizzás rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tk. só
  • 20 dkg zsír (szobahőmérsékletű)
  • 1 tojás
  • 3 nagy ek. tejföl
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tk. szárított oregano vagy bazsalikom (elhagyható)

A tetejére:

  • pizzaszósz
  • 30-35 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és elmorzsoljuk.
A morzsalékos tésztát deszkára borítjuk és összegyúrjuk a tésztát.
A közepesen kemény tésztagombócot konyharuhával letakarva 15-20 percig pihentetjük.

A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal (ne sajnáljuk róla) majd megszórjuk reszelt sajttal.

Tetszés szerinti rudakat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Nem szükséges közöttük nagy helyet hagyni, nem növekednek meg sütés közben)

A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt megsütjük a pizzás rudakat.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ropogós pizzás rúd 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére