Főoldal / Desszertek / Ropogós lenmagos kréker

Ropogós lenmagos kréker

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós lenmagos kréker

Ropogós lenmagos kréker

Hozzávalók:

  • 20 dkg lenmagliszt
  • kb. 1/2 tk. só (ízlés szerint)
  • 1 tk. őrölt kömény (opcionális)
  • 3-4 ek. egész lenmag
  • 2,5 dl víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk. Több kisebb gombócra osztjuk, mert így könnyebb lesz vékonyra nyújtani.

Két sütőpapír között olyna vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Derelyevágóval vagy pizzavágóval felszeleteljük.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük őket. Kivesszük a tepsit, megfordítjuk a krékereket és visszatesszük a kikapcsolt, de még meleg sütőbe 20 percre.

A végére a krékerek finom ropogósak lesznek.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű és könnyű elkészíteni, finom ropogós kréker, akár valamilyen finom mártogatóssal is el tudom képzelni.

Ropogós lenmagos kréker 4.67/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére