Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Retek savanyúság

Retek savanyúság

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Retek savanyúság

Retek savanyúság

Hozzávalók:

  • 2 csokor nagy vajretek (kb. 50 dkg)
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 szál torma (kb. 7 cm-es)
  • 5 db chili paprika
  • 0,7 l mézes almaecet
  • 2 tk só
  • 4 tk őrölt fekete bors
  • 2 tk egész színes bors bors
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A reteknek levágom a gyökér részét,a végeit, és megmosom. Vékony karikákra szeletelem, a lilahagymát is karikára vágom. A fokhagymát és a tormát szeletelem.

Egy üvegbe rétegezve lerakom a retket, a lilahagymát, a felvágott chilit, a tormát és a fokhagymát, közben sózom, borsozom, szórok bele egész borsszemeket is. Amikor megtelt az üveg, ráöntöm az ecetet, lezárom, hűtőbe teszem legalább 24 órára.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére