Főoldal / Desszertek / Réteges túrós pogácsa

Réteges túrós pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Réteges túrós pogácsa

Réteges túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 tk. só
  • 1 kk. méz

A töltelékhez:

  • 5 dkg puha vaj
  • 20 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 kk. só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

1 deci langyos tejben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

A liszthez hozzákeverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és bedagasztjuk a tésztát.

(Célszerű több részletben beledolgozni a lisztet, mert lehet kevesebb vagy több szükséges.)

A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, bekeverjük a túrós tölteléket. A puha vajat, a túrót és a tojást botmixerrel krémesre keverjük. Egy pici sót is adunk hozzá.
( Lehet akár szárított vagy friss fűszereket, pirospaprikát is keverni bele.)

A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk őket. Mindegyiket megkenjük a túrós krémmel, és egymásra helyezzük őket. (A felső lapot már nem kell megkenni.)

20 percet kelesztjük, majd óvatosan kinyújtjuk legalább másfél centi magasra. A tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámmaggal, majd felkockázzuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Réteges túrós pogácsa 4.50/5 (8 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére