Főoldal / Levesek / Rebarbaraleves málnahabbal

Rebarbaraleves málnahabbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rebarbaraleves málnahabbal

Rebarbaraleves málnahabbal

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg rebarbara
  • 15-20 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • csipet só
  • 1 l víz
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 cs tejszínízű pudingpor (v. vaníliás)

A málnahabhoz:

  • 10 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rebarbaráról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd kb. egy centis darabokra vágjuk fel.

Tegyük a feldarabolt rebarbarát egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet.

Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és pár percig főzzük. (tényleg csak pár percig főzzük, mert különben a rebarbara teljesen szétfog főni )

A tejfölt keverjük simára a pudingporral, és egy kevés levessel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

A vajat és a barna cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk meg. Ezután adjuk hozzá a málnát, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd kb. öt percig, néha megkeverve pároljuk meg.

Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a habba, majd hűtsük ki egészen.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt málnapépet. (vigyázzunk nehogy túl lágy legyen a hab, ezért csak apránként keverjük össze a málnapéppel)

Tálaláskor merjük az éppen csak langyos levest tányérba, majd kanalazzuk rá a málnahabot és úgy kínáljuk.

Rebarbaraleves málnahabbal 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére