Főoldal / Hal ételek / Rántott harcsa majonézes krumplival

Rántott harcsa majonézes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott harcsa majonézes krumplival

Rántott harcsa majonézes krumplival

Hozzávalók:

  • 1-2 db harcsafilé (kb. 40 dkg) 
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vörösborecet
  • mogyorónyi gyömbér
  • 3 db burgonya
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 citrom
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, majd beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

A lilahagymát karikára vágom. Hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért. Összekeverem, hagyom állni egy darabig, majd facsarok rá citromot, locsolok rá egy kevés ecetet és olívaolajat,Elkeverem, és tálalásig hűtőbe teszem.

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Pár órára hűtőbe teszem. (ezt előző nap is előkészíthetjük)

A halat, bepanírozom. (akár duplán is be lehet panírozni) Bő, forró olajban aranybarnára megsütöm.

Ha megsült a hal azonnal tálalom, a hideg krumplisalátával és lilahagymával.

 

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, így gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa. került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann”s majonézt, azt használtam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére