Főoldal / Desszertek / Rakott túrós palacsinta

Rakott túrós palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott túrós palacsinta

Rakott túrós palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3,5 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1,5 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • zsiradék a sütőforma kikenéséhez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Keverőtálban felhabosítjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tej egy részét majd váltakozva hozzákeverjük a tészta további hozzávalóit. Habverővel csomómentes sűrű tésztát keverünk belőle. Végén belekeverjük a hideg vajat is. Darabos lesz, de sütés közben kiolvad.
30 percnyi pihentetés után, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd az összetört túróhoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citrom héjat és a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Az elkészült töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, ketté vágjuk és tetőcserép szerűen vágott felével felfelé egy zsiradékkal kikent porcelán sütőtálba sorakoztatjuk. (használhatunk helyette jénait is)

Az öntet hozzávalót kikeverjük, majd a palacsinták tetejére öntjük.

190fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt átsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szórhatunk rá porcukrot, darált diót, vagy édes öntet is készülhet rá.

Rakott túrós palacsinta 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére