Főoldal / Tészta ételek / Rakott túrós csusza

Rakott túrós csusza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott túrós csusza

Túróscsusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta
  • (vagy házilag gyúrt tészta)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztát forró sós olajos vízben kifőzzük,majd leszűrjük.
Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját.

A kifőtt tésztát össze forgatjuk a a kisült szalonnával (a zsírja is maradjon benne ha túl sok legalább egy része),majd hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt jól átkeverjük.
A túrót szétmorzsoljuk és hozzákeverjük a tésztához.

Egy tűzálló tálba tesszük a tetejét megkenjük tejföllel és berakjuk a sütőbe,hogy megpiruljon a teteje.(kb, 15-20perc)

Rétegezve is készíthetjük,ekkor nem keverjük össze a túróval,hanem rétegenként rakjuk a tűzálló tálba.

Rakott túrós csusza 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére