Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli

Rakott krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli

Rakottkrumpli2

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 tojás
  • 1 szál kolbász
  • 1 ek. vaj
  • 2 pohár tejföl
  • csipet cukor
  • Ízlés szerint rakhatunk a rétegek közé karikákra vágott virslit, hagyma szeleteket de akár reszelt sajtot is.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg, majd forró sós vízben főzzük addig, míg épphogy megpuhul.
A tojást ugyancsak forró vízben kb. 7-8 perc alatt főzzük keményre.

Miután megfőtt, engedjünk rá jéghideg vizet, hogy könnyebben tudjuk meghámozni.

Kenjünk ki vajjal egy sütésre alkalmas tálat. A kissé lehűlt krumplit vágjuk szeletekre, s rakjuk ki a tál alsó rétegét a burgonyaszeletekkel. A következő réteget rakjuk ki tojás-, majd a rákövetkezőt kolbászszelettel. (tehetünk közé hagymát virslit,sőt akár sajtot is)

Végül a maradék szeletelt krumplival fedjük be. Takarjuk le alufóliával.

Előmelegített sütőben kb. 200°C-on süssük kb. 15 percig fólia alatt,majd 15percig fólia nélkül, míg a tetején a krumpli meg nem barnul.

Ekkor locsoljuk meg a tejföllel, majd tegyük vissza a sütőbe további kb. 10 percre sülni. Akkor igazán jó, ha a kolbászból már kisült a zsiradék.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére