Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

Rakott krumpli II

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 8 db tojás
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 l tejföl
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megfőzzük a tojásokat. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Karikákra szeljük a kolbászt. Meghámozzuk a megfőtt tojást és burgonyát. Ezeket is felkarikázzuk.

Egy magas falú tepsi aljába felkockázott szalonnát hintünk, betakarjuk egy réteg burgonyával, egy réteg tojással,  egy réteg kolbásszal. Erre újabb réteg burgonya, szalonna, tojás kolbász,majd az utolsó réteg: burgonya, szalonna, tojás következik.

Az egészet leöntjük a tejföllel és ízlés szerint önthetünk rá 1 dl fehérbort is. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 15 percig sütjük.

Savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére