Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli kicsit másképp

Rakott krumpli kicsit másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli kicsit másképp

Rakott krumpli kicsit másképp

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újkrumpli (nem a legzsengébb)
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 10-15 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek. ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • 2 ek. olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A kolbászokat karikára szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és nyersen egy edénybe karikázzuk.

A krumplira szórjuk az ételízesítőt, és ha szükséges akkor még egy kis sót is. (a burgonya több sót igényel ahhoz, hogy ízletes legyen) Hozzáadjuk az olajat, és a karikázott kolbászt. Jól átforgatjuk. Levet fog ereszteni amit a tejföllel kikeverve fel fogunk használni.

Fedeles edényt választunk a sütéséhez (jénai). Ebbe az edénybe tesszük a burgonya 1/3 részét, majd rászeleteljük a főtt tojásból 5 darabot. Megint a kolbászos burgonya következik és a többi tojás, erre befedésként ismét a kolbászos burgonya.

A burgonya edényének aljában maradt levet kikeverjük a tejföllel, és az étel tetejére simítjuk.

Tetejére kockázott húsos szalonnát teszünk, majd lefedjük. Betesszük a hideg sütőbe, amit 200fokra bekapcsolunk.

A burgonya elkészültéig sütjük, majd a tetejét levéve picit megpirítjuk.

Finom szaftos lesz, de amikor kihűl az étel a szaft is eltűnik.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére