Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli II

Rakott krumpli II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli II

Rakott krumpli II

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg apróra vágott császárszalonna
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyákat megpucolom, és 3-4 mm vastag karikákra szeletelem. Sózom, borsozom, hozzáadom az apróra tört fokhagymát, császárszalonnát és jól összerázom.

Egy jénai tálat kivajazok, beleteszem a burgonya felét, rászórom a sajt felét, és ismét a burgonyát.

Közben a tejszínt összekeverem a tojásokkal, megsózom, és az egészet a krumplira öntöm, ráteszem a megmaradt sajtot.

Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt megsütöm.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére