Főoldal / Egytálételek / Rakott kelbimbó

Rakott kelbimbó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kelbimbó

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 70 dkg kelbimbó
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zeller
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 db babérlevél
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kelbimbót megtisztítjuk és mérettől függően, félbe- negyedbe vágjuk. Egy liter sós, forró vízben fedő alatt félpuhára pároljuk.

Egy fej vöröshagymát finomra vágunk, az étolaj felén megdinszteljük és két gerezd felaprított fokhagymát hozzáteszünk. Rövid dinsztelés után elkeverjük a darált hússal és fehéredési sütjük.
Beletesszük a felaprított zöld paprikát, meghintjük az őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a felaprított zellerrel. Beletesszük a babérlevelet, és jól átkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és lefedjük és készre pároljuk. Ha kész, a babérlevelet kivesszük belőle.

Jénai tálba beleöntjük az étolajat, megpirítjuk rajta a megmosott rizst, sózzuk, hozzáadjuk a maradék felaprított fokhagymát, összekeverjük és felengedjük a kelbimbó főzőlevével. Fedő alatt félkészre pároljuk.

Egy kiolajozott tepsibe párolt káposztalevelet fektetünk, rámerjük a rizs felét, majd a pörkölt felét, rá a kelbimbót, és őrölt köménnyel meghintjük. Rátesszük a tejföl egyharmadát, a maradék pörköltet, a maradék rizst, lefedjük kelkáposztalevéllel és beborítjuk a maradék tejföllel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben, nagy lángon, kb. 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére