Főoldal / Egytálételek / Rakott kel

Rakott kel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kel

Rakott kel

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
  • 20 dkg rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • ételízesítő
  • étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 15-20 percig főzzük.

A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.

Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel.

Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére