Főoldal / Egytálételek / Rakott karalábé gazdagon

Rakott karalábé gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott karalábé gazdagon

Rakott karalábé gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 db nagy karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • 2 db karalábé levél
  • 25 dkg vagdalt hús
  • 5 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet pizzasonka
  • 3 szelet bacon szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • majoránna 
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karalábét megpucolom, félbe, majd negyed bevágom, szeletelem, sós vízben megfőzöm, félreteszem.

A vízében megfőzöm a rizst is.

A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot szeletelem, a hagymákat, zöldségleveleket, zöld fűszereket felaprítom, a pizzasonkát kockára vágom.

A sajtot lereszelem.

Egy keverőtálban összekeverem a húsokat, rizst, tojást zöldségleveleket, fűszereket.
Egy nyél nélküli serpenyőbe öntök olívaolajat, rárakom a karalábé felét, és beborítom a töltelékkel.

Erre jön a pizzasonka, majd a maradék karalábé, a tetejére a paprika és a paradicsom, végül fél pohár tejföl.

Minden réteget sózok, borsozok.

180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 30 percig sütöm.

Rászórom a sajtot, kevés zsemlemorzsát,  grill fokozaton 200 C fokon 10 percig pirítom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére