Főoldal / Sertés ételek / Rakott karaj gazdagon

Rakott karaj gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rakott karaj gazdagon

Rakott karaj gazdagon

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • só, bors
  • fűszer keverék ízlés szerint
  • 2 ek. olaj
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 szelet sonka
  • 8 szelet lila hagyma
  • 8 szelet paradicsom
  • 8 szelet kolbász
  • 4 vékony szelet kolozsvári szalonna
  • 8 szelet kaliforniai paprika
  • 20 dkg reszelt trappista

A köret:

  • Sült-burgonya vagy steak burgonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. A szélét körben bevagdossuk, hogy amikor sütjük ne ugorjon össze. Az olajat kikeverjük az ízlés szerinti hús fűszerrel és beleforgatjuk a szeleteket. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A karaj szeleteket felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük, majd egy hőálló sütőedény aljába egymás mellé lerakjuk.
Rátesszük a feltéteket az alábbi sorrendben: Füstölt sajt szelet, Sonka, paradicsom karikák, lilahagyma karikák, vékonyra szelt kolbász, húsos szalonna, paprika.
Lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Majd kivesszük, levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Sült burgonyával vagy steak burgonyával és ízlés szerinti savanyúsággal/salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Rakott karaj gazdagon 3.83/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére