Főoldal / Sertés ételek / Ragacsos oldalas Kínai ötfűszerrel

Ragacsos oldalas Kínai ötfűszerrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ragacsos oldalas Kínai ötfűszerrel

Ragacsos oldalas Kínai ötfűszerrel

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb darab oldalas (1,5 kg)
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál kínai ötfűszer keverék
  • só, bors

A mázhoz:

  • kevés olaj
  • 2 nagy fej lila hagyma
  • 2 csillagánizs
  • 1 csapott teáskanál kínai ötfűszer keverék
  • 3 evőkanál friss narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál  folyós szilvalekvár vagy szilvaszörp
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az oldalast megtisztítjuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Rászórjuk a kínai ötfűszer keveréket, sózzuk, borsozzuk, majd jól a húsba dörzsöljük. Tepsibe tesszük és lefedjük alufóliával. 160 C-os előmelegített sütőben kb. 2,5-3 órán át sütjük.

Közben elkészítjük a mázat. A hagymát felszeleteljük és egy kevés olajon a csillagánizzsal lassú tűzön puhára pároljuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a kínai fűszer-keveréket és ezzel is pirítjuk 2 percig. Végül beledobjuk a többi hozzávalót is és még 2 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd kivesszük belőle a csillagánizst és simára turmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, hogy sima mártást kapjunk.

Ellenőrizzük a húst és ha puhára sült, vegyük le a fóliát és csavarjuk fel a sütőt 200 C-ra. A húst vastagon kenjük meg a mázzal és tegyük vissza 8-10 percre. Percenként kenegessük még a mázzal, hogy jó vastag legyen rajta. Én háromszor, négyszer kenegettem, a többi mázat pedig a hús mellé kínáltam. Csodálatosan omlós, fűszeres húst kapunk, aminek senki nem tud ellenállni.

lelekkonyha.blogspot.hu

Ragacsos oldalas Kínai ötfűszerrel 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (167 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére