Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Raffaello golyók

Raffaello golyók

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Raffaello golyók

Raffaello golyók

Hozzávalók:

  • 35 dkg fehér csokoládé
  • 0,4 dl sűrített tej
  • 0,3 dl tejszín
  • 10 dkg pirított mandula
  • 3 dkg ostya
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg étcsokoládé
  • kakaóbabtörek (elhagyható)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

25 dkg fehér csokoládét a tejszínnel és a sűrített tejjel alacsony lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott pirított mandulát, jól összekeverjük, és a hűtőbe tesszük megdermedni.

A dermedt masszából vizes kézzel golyókat formázunk és megforgatjuk az apróra tört ostyában. Tálcára sorakoztatjuk, és újra a hűtőbe tesszük egy fél órára.

A maradék fehér csokoládét felolvasztjuk és beleforgatjuk a golyók felét. Sütőpapírra tesszük, hogy egy kicsit dermedjen, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Ezután az étcsokoládét is felolvasztjuk és a maradék golyót beleforgatjuk. Ezt is dermedni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kakaóbabtörekbe.

Tipp / megjegyzés:
Nem bírtam a kreativitásommal és a mennyei kókuszos finomságokat máris továbbgondoltam. Étcsoki bevonatot kapott és kakaóbab törekben forgattam meg, így nem lett annyira édes.
Higgyétek el minden fáradtságot megért!
Persze simán, kókuszreszelékbe forgatva is elkészíthető :)

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére