Főoldal / Desszertek / Püspök kenyér

Püspök kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Püspök kenyér

Püspök kenyér

Hozzávalók:

  • 15 deka vagdalt aszalt gyümölcs és dió
  • 16 deka liszt
  • 12 deka puha vaj
  • 15 deka porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 fél cs. sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom leve
  • fél deci étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat, a cukorral, és a citrommal habosra kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, az olajat, a sütőporos lisztet, és végül az összevágott gyümölcs és a dió darabokat.

180fokon 35-40 percig sütöm.

Amikor kisült lekenem főzött sárgabarack lekvárral, és olvasztott csokival lecsíkozom, cukrozott gyümölccsel megszórom.

Nem száraz én másnapra sem szárad ki.

Püspök kenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére