Főoldal / Torták / Puncstorta

Puncstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncstorta

Puncstorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • piskóta darabok
  • babapiskóta
  • mazsola
  • rum
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 rumaroma
  • tej
  • baracklekvár

A tetejére:

  • fehér csoki
  • pici piros szörp
  • 10 dkg margarin
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát pár órára beáztatjuk, a rum és tej a keverékébe.

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék felvert habját. A masszát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három lapba elvágjuk.

A mazsoláról egy tálba öntjük a rumos tejet, bele daraboljuk a középső piskótalapot, hozzáadjuk a diót, a kakaót, a rumaromát, és ha szükséges adunk hozzá még tejet, és cukrot ízlés szerint. Jól kikeverjük, majd beleöntjük a mazsolát.

Az  alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaforma aljába, megkenjük baracklekvárral, és rásimítjuk a piskótás krém felét. A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk, és eloszlatjuk a süteményünkön. A tetejére simítjuk a maradék krémet, majd  ráfordítjuk a lekvárral megkent felső piskótalapot.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, teszünk hozzá egy csepp szörpöt hogy rózsaszín legyen, és ha langyos belekeverjük a puha margarint.A rózsíszín csokis mázzal bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én azért tettem hozzá a piskótalapon kívül még babapiskótát is, mert így jó magas tortát tudtam készíteni.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére