Puncsgolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncsgolyó

Puncsgolyó

Hozzávalók:

18-20 db golyóhoz

  • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabarack lekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek. kakaó
  • 0,5 dl víz
  • 1/2 ü. rumaroma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre. (kicsivel többet daráljunk le, hogy maradjon a hempergetéshez is)

Egy lábosba öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kakaót, és a rumaromát is, majd hagyjuk kihűlni. (ízlés szerint tehetünk bele több rumaromát is)

A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, majd keverjük, gyúrjuk alaposan össze.

Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.
Az elkészült golyókat mielőtt kínálnánk hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszaka állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Puncsgolyó 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére