Főoldal / Torták / Puncs torta

Puncs torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncs torta

Puncs torta 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 7 púpozott kanál liszt
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • 1 cs. sütőpor

A lapokhoz:

  • 4 kanál lekvár

A sziruphoz:

  • 20 deka cukor 
  • annyi víz, hogy éppen ellepje
  • piros ételszínező festék
  • ízlés szerint rum, vagy aroma

Az oldalára:

  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor

A cukormázhoz:

  • 20 deka porcukor
  • 2-3 kanál langyos víz

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A sárgájához adom a vizet, olajat, és 2 kanál cukrot és habosra keverem.

A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem, majd a sárga masszával összekeverem.

Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába simítom, ami 24-cmes.

160 fokon megsütöm, amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágom.

A középső lapot csíkokba felvágom, és szirupba forgatom.

Az alsó lapot visszateszem a torta formába, és vékonyan lekvárral megkenem.

Elkészítem a  szirupot:

A cukrot felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd melegíteni kezdem, nem forralom, csak egyet forr és máris kész. Leveszem a tűzről, és ketté öntöm.

Az egyikbe rumot és színezéket teszek a másikat simán hagyom. A darabokra vágott piskóta szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem.

A másik lapot is megkenem lekvárral, és a tetejére fordítom.

Hűtőbe teszem kb 1 órára.

A margarint a porcukorral habosra keverem,színezékkel megszínezem. A torta oldalát a vajkrémmel lekenem.
A  porcukorból és a vízből cukormázat készítek, amit szintén megszínezek, ezzel vonom be a torta tetejét.

A tortát drazséval díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére