Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykamáj sörtésztában

Pulykamáj sörtésztában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykamáj sörtésztában

Pulykamáj sörtésztában

Hozzávalók:

  • 4-5 db pulykamáj
  • 2 dl sör
  • liszt
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A májat alaposan megmosni a hártyákat eltávolítani, majd jól lecsepegtetni. (papírtörlővel kicsit leitatni a vizet)

A tojások sárgáját összekeverni a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adni hozzá, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a masszához keverni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni a sütéshez.

A májat enyhén besózni, majd először lisztbe, majd a sűrű tésztába jól beleforgatni. Ezután óvatosan a forró olajba helyezni, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütni. Sütés után lecsepegtetni, majd papírtörlőre helyezni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és savanyúval kínálni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére