Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykahere pörkölt

Pulykahere pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykahere
  • 30 dkg lecsó
  • 1 evőkanál só
  • 15 szem egész bors
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 0,5 fej fokhagyma
  • 1 púpos teáskanál őrölt köménymag
  • 1 púpos evőkanál morzsolt majoranna
  • 0,5 csokor petrezselyem zöld
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A heréket sós vízben 10-15 percig előfőzzük.
Ha langyosra hűlt, leszűrjük, és ízlés szerinti méretre daraboljuk.

Három dl lecsóhoz, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a heréket, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, őrölt paprikával és összekeverjük.
A szemes borsot megtörjük és szintén hozzáadjuk.

Újból összekeverjük és 30 percig, lefedve, közepes lángon pároljuk.

Tálaláskor, frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg és ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére