Főoldal / Desszertek / Pudingos habos rácsos almás pite

Pudingos habos rácsos almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos habos rácsos almás pite

Pudingos habos rácsos almás pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 nagyobb evőkanál tejföl
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma hámozva és reszelve (tisztítás utáni súly)
  • 1 dl víz
  • kevés citromlé
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk.fahéj (nálam most 1 rúd vanília)
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 3 ek. búzadara
  • 3 tojásfehérje (plusz ha van még pluszban, lehet több is)
  • 1 kk. citromlé
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojássárgáját simára keverjük az édesítővel és a tejföllel.

A liszthez adjuk a sót és a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáöntjük a tojásos masszát és összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor egy kevés lisztet, ha túl kemény lenne, egy pici tejfölt adjunk hozzá, mert jól formálható tésztát kell kapnunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát almát lereszeljük, hozzáadjuk az 1 dl vizet, az édesítőt és a vanília magjait. Alacsony tűzön megpároljuk.

A 2 csomag vaníliás pudingport simára keverjük az édesítővel és 2,5 dl vízzel. Összekeverjük a még meleg almával, majd hozzáadunk még 3 evőkanál búzadarát is.

A tésztát kivesszük a hűtőből, és 2/3 – 1/3 arányban elosztjuk. A nagyobb felét a tepsink méretére nyújtjuk, úgy, hogy körben pereme legyen, és a sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe simítjuk.

Megszórtjuk 2-3 evőkanál búzadarával, és egyenletesen elkenjük rajta az almás tölteléket. (Ha nagyon leves volna, a tetejére is lehet búzadarát szórni.)

A tojásfehérjéket egy mokkáskanálnyi citromlével kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot is. A kemény fehérjehabot , a töltelék tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk.

A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval keskeny csíkokat vágunk belőle. A csíkokkal berácsozzuk a hab tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranysárgára sütjük. (kb 30-40perc alatt)

Langyosan a legfinomabb, de teljesen kihűlve lehet igazán szépen szeletelni.

Tipp / megjegyzés:
Isteni krémes tölteléke van, a sült hab még kicsit dob is rajta egyet.

Pudingos habos rácsos almás pite 5.00/5 (1 értékelés)

trollanyu (300 Recept)

Három gyerek es egy skót pasi, velük osztom meg életem, ja és a kis troll őrködik a konyhámban, a helyszín Norvégia. Sok időt töltök a konyhában közkívánatra és a magam szórakoztatására egyaránt. A konyha után a kert es a növények is kiemelt szerepet kapnak a mindennapjaimban. Most már 2 afrikai törpepapagáj is a családunkhoz tartozik.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére