Főoldal / Torták / Pudingos gyümölcstorta

Pudingos gyümölcstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos gyümölcstorta

Pudingos gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 ek. liszt
  • 4 db tojás
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor

A pudingos töltelékhez:

  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. kristálycukor
  • tetszés szerinti gyümölcs

A tetejére:

  • 1 cs. tortazselé (pl:Dr. Oetker)
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2,5 dl víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral kikeverjük. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a vaníliás-tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta masszát, kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük (simítjuk) és 180 foka előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben a pudingot a szokásos módon jó sűrűre megfőzzük.

A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a torta közepére kenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket ízlésesen elhelyezzük a őudingos réteg tetején.

A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsök tetejére öntjük, hogy szépen bevonja őket.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (84 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére