Főoldal / Desszertek / A pudingok királynője

A pudingok királynője

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

A pudingok királynője

a-pudingok-kiralyn-je

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor (nálam10 dkg)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 tojás szétválasztva
  • 8 dkg zsemlemorzsa (nálam édes morzsa)
  • 1 rúd vanília
  • pici só
  • 6 ek narancslekvár (szerintem bármilyen lekvárral finom)
  • vaj a forma kikenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukor felét, a narancs reszelt héját és a vaníliarudakat is a magjai nélkül. Felmelegítjük, de nem kell felforralni.

A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük egy hőálló tálban, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet. Belekeverjük az édes morzsát (vagy zsemlemorzsát) és a vanília magjait is. A masszát egy kivajazott jénaiba öntjük és 15 percre félre tesszük.

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, majd amikor bemelegedett betesszük a jénait 20-25 percre. Ezután kivesszük, félretesszük hűlni, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A tojásfehérjéket egy pici sóval elkezdjük felverni, majd amikor félkemény, lassan hozzáadagoljuk a porcukrot és kemény habbá verjük.

A jénaiban a felfújt tetejét megkenjük a narancslekvárral és a tojáshabot egy habzsákból a tetejére nyomjuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre.

Langyosan szépen lehet szeletelni. Nagyon finom és könnyed desszert.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére