Főoldal / Levesek / Póréhagyma krémleves kurkumával

Póréhagyma krémleves kurkumával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Póréhagyma krémleves kurkumával

Póréhagyma krémleves kurkumával 1

Hozzávalók:

  • 1 db nagy póréhagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka marhahúsleves 
  • őrölt
  • fehérbors
  • 1 tk kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, kicsit összefonnyasztom.

Fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Hozzáadom a bort és a tejszínt.

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából egy keveset, a többit leturmixolom.

Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem.

Pirított kenyérkockákkal is tálalható.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére