Főoldal / Desszertek / Pizzás pogácsa – paleo

Pizzás pogácsa – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizzás pogácsa – paleo

Pizzás pogácsa - paleo

Hozzávalók:

  • 12 dkg mandulaliszt
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 1 csapott ek. kókuszliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. szárított oregano és bazsalikom
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • 2 ek. ropogós sült hagyma (opcionális)
  • kb. 1/2 tk. só
  • 2 tojás
  • 1 tk. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 ek. paradicsompüré (vagy víz)
  • 10 ek. olvasztott zsír
  • 10 dkg füstölt kolbász apróra vágva
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A tojásokat egy habverővel vagy villával felverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Beletesszük még a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a paradicsompürét is, és kicsit gyúrunk rajta, hogy az alapanyagok elvegyüljenek egymással. (Ha nem eszel paradicsomot, akkor vizet tegyél bele helyette.) Majd hozzáadjuk az olvasztott zsírt,és összegyúrjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt. (Ha szoktál sajtot enni, tehetsz még bele 3-4 dekányi reszelt kemény sajtot is.)

A nyújtólapra kevés mandulalisztet szórunk, rátesszük a masszát, megszórjuk kevés liszttel és 1cm vastagra nyújtjuk. Kicsi pogácsaszaggatóval pogácsákat szúrunk ki a tésztából. (Nyújthatod két sütőpapír között is, akkor nem kell plusz liszt a nyújtáshoz.)

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

Tipp / megjegyzés:
Nekem 25 darab kisebb pogácsa jött ki ebből a mennyiségből, kolbász helyett tehetsz bele mást is, akár maradék sült, főtt húst apróra vágva.

Szerintem szilveszterre is tökéletes ez a pizzás pogácsa, csak annyit tudok mondani erről, hogy nagyon finom, mindhárom gyerekemnek ízlett, szokás szerint elették előlem.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére