Főoldal / Kelt tészták / Pizza II

Pizza II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizza II

Pizza II 3

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • kb. 2 dl víz (langyos)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos teáskanál só
  • 1 kávéskanál oregano
  • 1 kávéskanál bazsalikom

A feltéthez: (ízlés szerint)

  • pizzaszósz
  • sonka
  • kolbász
  • kukorica
  • hagyma
  • paradicsom
  • tömlős sajtkrém
  • pizza mozzarella
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, a tészta összes hozzávalóját belepakolunk, és kelt tészta programon megkelesztjük.

Kenyérsütő gép nélkül:
A lisztet összekeverjük a sóval, oreganoval és a bazsalikommal. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a langyos vízzel valamint az olajjal alaposan kidagasztjuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.

Méretétől függően több részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük.

Megkenjük pizza-szósszal, és tetszés szerinti feltéteket rakunk rá. Kevés oreganoval megszórjuk.

Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Ebből a mennyiségből 2db 32cm-es pizza jön ki.

Értékeld a receptet

Marcsi (487 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére