Főoldal / Desszertek / Piskótarolád másként

Piskótarolád másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskótarolád másként

Piskótarolád másként

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 deka cukor
  • 8-9 deka liszt
  • 3 kanál víz
  • fél cs. sütőpor
  • 1 kanál holland kakaópor

A töltelékhez:

  • sárgabarack lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 4 deka cukorral. A maradék cukrot és a vizet a sárgájához adjuk és habosra kikeverjük.

Majd  beleforgatjuk a tojás felvert habját, és a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapiros sütőlapra kenjük, de kihagyunk belőle kb. 3 kanálra valót amibe belekeverjük a kakaóport.

Sütőpapírból kis zacskót készítünk, beletöltjük a kakaós masszát és a már sütőpapíron lévő piskótára tetszés szerinti mintákat készítünk belőle.

170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kisült még melegen lisztezett sütőpapírra fordítjuk. Ekkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és megkenjük sárgabarack lekvárral.
Sütőpapír segítségével feltekerjük és abban hagyjuk  kihűlni.

Porcukorral megkenve, szeletekre vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére