Főoldal / Desszertek / Pischinger szelet

Pischinger szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pischinger szelet

Pischinger szelet

Hozzávalók:

  • 1 csomag 6 lapos ostyalap

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 8-10 dkg porcukor (nádmelaszos barnát daráltam meg)
  • 30 dkg étcsokoládé 
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • csipet só

A tetejére:

  • 10 dkg mandula
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Legelőször a cukrot és a kakaót a kávédarálóba tesszük, és finomra őröljük. (Mármint a cukrot, hiszen a kakaó már por) Azután a csokikat kis darabokra tördeljük.

A krémhez valókat beletesszük egy tálba, és vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, és hagyjuk kihűlni.

A mandulaforgácsot óvatosan megpirítjuk egy teflon serpenyőben. Kihűtjük, és egy késsel összevágjuk.

A kihűlt krémalapot, egy elektromos habverővel jó habosra kikeverjük (kb. 6-7 perc alatt).
A csokoládés krémmel megkenjük az ostyalapokat és egymásra helyezzük őket.

A tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kicsit belenyomkodjuk.

Ha egy kicsit állni hagyjuk megpuhulnak az ostyalapok és könnyebb szeletelni.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Pischinger szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére