Pirohy

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pirohy

Pirohy

Hozzávalók:

  • 25dkg liszt
  • 1/2  kávéskanál só
  • 100-150ml langyos víz
  • 1ek.olvasztott vaj
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 25dkg főtt krumpli
  • 1/2 tömlős natúr tejszínes sajtkrém(Medve vagy Camping)
  • 10 dkg bryndza
  • 1 ek. vaj
  • sok-sok apróra vágott snidling/metélőhagyma
  • só,bors

Tálaláshoz:

  • 15dkg füstölt húsos szalonna
  • Tejföl
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, megpucoljuk és vajjal pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. Belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sajtkrémet és az apróra vágott snidlinget, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta állaga könnyen gyúrható legyen!
A tésztát 2mm vastagságúra nyújtjuk, óvatosan lisztezve, mert ha túl lisztes lesz nem fog összetapadni.
Ezután köröket szaggatunk belőle.
A körök közepére egy-egy púpos kávéskanál tölteléket halmozunk, majd félbehajtjuk a tésztát, és a széleit ujjal majd villával összenyomkodjuk.
Ha nem ragad eléggé a széleit összehajtás előtt ujjal megvizezzük.
Lisztezett tálcára helyezzük a kész tésztabatyukat, vigyázva hogy ne érjenek egymáshoz.

A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk.

Egy fazékban sós vizet melegítünk,majd a lobogó vízbe 5-10 derelyét teszünk, melyeket addig főzünk, míg fel nem úsznak a felszínre. Leszűrjük,a kisült szalonnára tesszük és elkeverjük vele.
Tejföllel tálaljuk.

Pirohy 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére