Főoldal / Szárnyas Ételek / Pincemester csirkéje

Pincemester csirkéje

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pincemester csirkéje

Pincemester csirkéje

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg rokfort vagy márványsajt
  • 1 cs szeletelt bacon
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
  • 2 dl must
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A szőlőt leszemezzük,megmossuk.

Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot.

A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük.

A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk.

Ízesítjük ha szükséges.

A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Pincemester csirkéje 4.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére