Főoldal / Levesek / Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

Hozzávalók:

  • 6 fehér spárga
  • 3 zöld spárga
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 10 szál snidling
  • 1 db burgonya
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 1 ek vaj
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 1 tk liszt
  • 1 db cipó
  • 3 dkg sajt
  • 4 dl víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozom meg még a fehéret sem. A végükből is épp, hogy levágok valamennyit, majd feldarabolom őket.

Az újhagymát felszeletelem, és a zöldjéből elteszek egy keveset a tálaláshoz. A fokhagymát és a snidling felét felaprítom. A krumplit meghámozom, megmosom, és kockára vágom.

Egy lábasban kevés vajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a krumplit, és felöntöm vízzel. Ízlés szerint fűszerezem.

Közben lereszelem a sajtot.

Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadom a felszeletelt spárgákat is. Mikor már minden puha, hozzáöntöm a tejszínt, és a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak benne zöldség darabok is. Beleszórom a lisztet és összeforralom.

A cipót egy serpenyőbe teszem, alá kevés olívaolajat locsolok. A levesből merek a cipóba, rászórom a reszelt sajtot, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fokra).10 perc után kiveszem, beleöntöm a pezsgőt, szórok még rá sajtot, újhagymát, és díszítem snidling szárakkal.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam neki ellenállni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére