Főoldal / Szárnyas Ételek / Pestos csirkecomb

Pestos csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pestos csirkecomb

Zöld pestos csirkecomb sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • citrom
  • zöld pesto (saját készítésű)
  • 2 db chili paprika (elhagyható)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 4 db (25 dkg) fehér spárga
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 fej csiperkegomba
  • 4 db parázskrumpli (újkrumpli)
  • 2 dl víz
  • 1 tk cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, facsarok rá citromot, bekenem a pestoval, és a zúzott fokhagymával, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe két napra pácolódni.

A sütés napján a spárgát, sós, cukros vízben előfőzöm, majd a krumplikat is.

Egy serpenyőbe beteszem a két csirkecombot és a krumplikat, majd mindkét oldalukon megpirítom őket. A krumplikat kiveszem, a csirkecombokra öntök 2 dl vizet, és mindkét oldalukon megsütöm őket.

A krumplikat egy másik serpenyőben a többi zöldséggel együtt szintén megsütöm.

Tálalok.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Volt pesto a hűtőben. Gondoltam, kipróbálom csirkecombbal is. Bejött.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére