Főoldal / Reggelik / Pestós csigák

Pestós csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pestós csigák

Pestós csigák

Hozzávalók:

(8-9 darabhoz)

  • 175 g finomliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 12 g vaj
  • 180 ml tej
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 4-5 olajban eltett paradicsom apróra vágva
  • 10 szem olívabogyó felaprítva

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál pestó
  • 5 dkg feta vagy feta jellegű sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a hideg vajat. Összemorzsoljuk a tésztát és beleöntjük a tejet, majd az aprított paradicsomot és az olívabogyót.Gyorsan egyneművé gyúrjuk, majd lisztezett deszkán 40×25 cm-es téglalapra nyújtjuk.

Megkenjük a pestóval és rámorzsoljuk a sajtot. Feltekerjük a tésztát és 8 egyenlő részre vágjuk.

A csigákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, tetejüket kissé lenyomkodjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Pestós csigák 4.50/5 (2 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére