Főoldal / Torták / Pavlova torta

Pavlova torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pavlova torta

Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 35 dkg cukor

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg mogyorókrém
  • 6 dkg porcukor

A tetejére:

  • mogyoró
  • csokoládé

A karamell öntethez:

  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütőpapírral bélelt sütőlapra egy nagy kört rajzolunk.
A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá felverjük, majd habzsákba töltjük.

A rajzolt kört a közepétől kifelé elkezdjük körkörösen megtölteni a fehérjehabbal. Amikor elkészült, a széleire még egymásra 2-3 csíkbankörívet húzunk, hogy legyen pereme az alapnak. Az oldalát csillagcsővel díszítjük.
120 fokra előmelegített sütőben 1 óra -1 óra 10 percig szárítjuk.

Amikor megszáradt a közepét megtöltjük a következő krémmel:
A krémsajtot a porcukorral és mogyorókrémmel kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A megszáradt habkoszorúba töltjük, majd a tetejét ízlés szerint mogyorószemekkel, olvasztott csokoládéval és karamell öntettel díszítjük.
A karamell öntet készítése:
5 deka porcukrot egy kis lábosban karamellizálunk, majd szobahőmérsékletű habtejszínnel felöntve sűrű szósszá melegítjük/forraljuk.
Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére