Főoldal / Levesek / Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel

Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel

Paszternákkrémleves tejszínes petrezselyemmel

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 40 dkg paszternák
  • 1 db vöröshagyma
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl víz
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • szerecsendió
  • 2 ek olívaolaj

Tejszínes petrezselyem hozzávalói:

  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl tejszín
  • csipet só
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A paszternákot és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát párolni. Amikor már üvegesre párolódott adjuk hozzá 30 dkg kockára felvágott paszternákot, és pár percig kevergetve pirítsuk.
Ezután öntsük fel a tejjel, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, tegyük bele a leveskockát és a babérlevelet. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük puhára a paszternákot.

Amikor a paszternák már teljesen megpuhult, vegyük le a tűzről és vegyük ki a babérlevelet. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest.

Ameddig a leves elkészül a maradék 10 dkg apró kockákra vágott paszternákot enyhén sós vízbe pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és hűtsük ki.
Ezután 1 ek olívaolajat forrósítsunk fel, majd adjuk hozzá a teljesen kihűlt paszternákkockákat, majd pirítsuk meg szép pirosra.

A petrezselyemzöldet tegyük bele enyhén sós, forrásba lévő vízbe, és főzzük 1-2 percig. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le. (én kézzel kicsit kinyomkodtam belőle a felesleges vizet)

A teljesen lecsepegtetett petrezselyemzöldet ezután tegyük bele a turmixgépbe, majd öntsük hozzá a felforrósított tejszínt, és ízlés szerint sózzuk. Végül turmixoljuk pépesre. (ha szükséges akkor több tejszínt is önthetünk hozzá, de vigyázzunk nehogy túl híg legyen)

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a leves tetejére kanalazzuk rá a tejszínes-petrezselymet, és szórjuk meg a pirított paszternákkal.

Értékeld a receptet

Gizi (233 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére