Főoldal / Birka / Marha / Párolt marhasült

Párolt marhasült

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Párolt marhasült

Párolt marhasült

Hozzávalók:

  • 60 deka marhacomb
  • bors
  • 10 deka zsír vagy olaj
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kanál cukor
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsom püré
  • 1 csipet kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 10 szem bors
  • 1 deci vörös bor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A marhahúst szeletekre vágom sózom,borsozom majd lisztbe mártom.

A forró zsírban gyorsan elősütöm.

A zöldségeket megmosom megtisztítom és karikákra szeletelem.

A hús sült zsírján egy kanál cukrot megpirítok, hozzáadom a felszeletelt hagymát, a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát. Az egészet tovább pirítom.

Hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket és barnára pirítom.

Vízzel felengedem, sózom, és hozzáadom a vörösbort. Fedő alatt puhára párolom.

Amikor a hús kb. másfél óra múlva megfőtt kiszedem a mártásból. Botmixerrel a zöldséges mártást pürésítem.

A húst visszateszem, és egyet forralok rajta.
Burgonyakrokettel tálaltam.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére