Főoldal / Tészta ételek / Parajos galuska kéksajt mártással

Parajos galuska kéksajt mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parajos galuska kéksajt mártással

Parajos galuska kéksajt mártással

Hozzávalók:

  • 80 dkg finom liszt
  • 5 db tojás
  • 40 dkg mirelit parajpüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 l tej
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • só / ha szükséges /
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával.

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát.

A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel.

Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz.

Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal.

Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére