Főoldal / Birka / Marha / Paradicsomos szélesmetélt, párolt húsgolyókkal

Paradicsomos szélesmetélt, párolt húsgolyókkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos szélesmetélt, párolt húsgolyókkal

Paradicsomos szélesmetélt, párolt húsgolyókkal

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg széles metélt (lehetőség szerint házi)

A szószhoz:

  • 1 adag paradicsomszósz
  • 1 cikk fokhagyma
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olívaolaj

A húsgolyóhoz:

  • 30 dkg darált sertés vagy marhahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj

A tálaláshoz:

  • parmezán sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a húsgolyókat készítjük el. A darált húst összekeverjük a fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, és ízesítjük sóval, borssal. Kis golyókat formázunk a masszából és egy jénai tál tetejébe helyezzük. Megöntözzük olívaolajjal és 1/2 dl vizet öntünk alá. Egy nagyobb edénybe vizet teszünk, erre helyezzük a húsgolyóval megpakolt jénai tetőt. Lefedjük a tál aljával és a tűzhelyre tesszük. A húsgolyókat így pároljuk. Kb. fél óra alatt készül el, de közben ellenőrizzük.

Ezután föltesszük a vizet főni a tésztának és nekilátunk a szósz elkészítésének ( én 30 dkg lisztből készítettem tésztát).

A fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
A tésztát a sós vízben kifőzzük, és a szószba forgatjuk. Végül a húsgolyókat is beletesszük. Összemelegítjük és végül megszórjuk parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok!

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére