Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2l sűrű paradicsomlé vagy püré
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 dl étolaj
  • 15 dkg finomliszt
  • cukor ízlés szerint
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk.

A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főni. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást.

A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről elkeverjük benne a paprikát, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük.

A káposztához adjuk a paradicsompürét. Berántjuk, kiforraljuk, cukorral ízesítjük ízlésünk szerint.

Feltétnek akár sertés sültet /előző napi maradék/ vagy fasírtot is készíthetünk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kautz József (336 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére