Főoldal / Birka / Marha / Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 1 felvert tojás
  • só, bors
  • 1 ek. worchester szósz (vagy mustár)
  • kevés olívaolaj a tepsi kikenéséhez

A szószhoz:

  • 0,5 liter paradicsomsűrítmény
  • víz (ha a paradicsom túl sűrű lenne)
  • 2 ek. light natúr krémsajt
  • 2 ek. szárított bazsalikom (a főzés végén, tálaláskor mehet bele friss is)
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Alaposan összekeverjük a darált hússal, majd a többi hozzávalóval. Vizes kézzel, golflabdánál egy kicsit kisebb golyókat formázunk belőle.

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kikenjük olívaolajjal, és elrendezzük rajta a húsgolyókat.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt előpirítjuk.(ez elhagyható, de szerintem jót tesz a hús ízének egy kis pirítás)

A paradicsomszószt egy lábosba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és lassú tűzön felforraljuk.

Az elősütött húsgolyókat áttesszük a szószba (ha a tepsiben van maradék húslé, vagy pirult rész, azt is kanalazzuk ki a paradicsomszószba), és lassú tűzön további 20-30 percig forraljuk.

Tálaláskor a friss bazsalikom, illetve kevés parmezánsajt igen jót tesz neki.

Jó étvágyat kívánok!

Tápanyagtartalom:

Húsgolyó / db: 90 kcal, 0 gr szénhidrát, 6 gr zsír, 8 gr fehérje //

Paradicsomszósz / dl : 36 kcal, 7 gr szénhidrát, 1 gr zsír, 1 gr fehérje

Értékeld a receptet

Bogi (2 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére