Főoldal / Desszertek / Papagáj sütemény

Papagáj sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Papagáj sütemény

Papagáj sütemény

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 1 cs. puncspuding
  • 2 ek. kakaó

A mázhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2-3 ek olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha margarinnal. Apránként hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát 3 részre osztjuk.

Az elsőhöz hozzákeverjük a vaníliás pudingot. (lehet belereszelni egy kis citromhéjat, vagy pluszban vaníliát tenni bele)

A második adaghoz hozzátesszük a kakaót. A harmadikhoz pedig a puncsos-pudingot. (ebbe esetleg egy pici rum is mehet)

2 őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a masszákat. Alulra a vaníliás, erre a kakaós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 30 percig sütjük.

A csokoládét az olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk. Bevonjuk vele a formából kiborított, kihűlt sütemények tetejét.

Papagáj sütemény 3.50/5 (4 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére