Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Paleo piskóta tallér

Paleo piskóta tallér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo piskóta tallér

Paleo piskóta tallér

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 3 ek. eritrit
  • 4 ek. finomra őrölt blansírozott mandula
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • lekvár

A tetejére:

  • 10 dkg kókuszvaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. eritrit
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat az édesítővel kihabosítjuk. ( Ez legalább 10-12 perc, amíg a térfogata meg nem nő, könnyű és habos massza nem lesz az egész.)

A mandulát elvegyítjük az útifűmaghéjjal és lazán a masszába keverjük. Majd állni hagyjuk pár percet.

A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk, egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük őket. Amikor kihűltek, akkor teáskanállal rákenjük a lekvárt a tetejükre.

A kókuszvajat picit felmelegítjük, de csak éppen, hogy keverhető legyen. Hozzáadjuk az édesítőt és a kakaót, majd simára keverjük. Akár szitán is  átpasszírozhatjuk, hogy minél homogénebb állaga legyen. Egy kiskanállal a tallérok tetejére kenjük, majd hűtőbe tesszük szilárdulásig.

Lehet étcsokit is használni a tetejére, kevés kókuszvajjal megolvasztva, és akkor szép fényes lesz.

Próbáljátok ki akár paleosan, akár hagyományosan.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére