Főoldal / Desszertek / Paleo Gundel palacsinta

Paleo Gundel palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo Gundel palacsinta

Paleo Gundel palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 4 tojás
  • 3 ek. eritrit (por alakú)
  • pici só
  • 2 dl mandulatej (kókusztej, kesutej, stb. is jó)
  • 3 dl víz
  • 18 dkg nyílgyökérpor
  • 3 ek. olvasztott kókuszvaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 8 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 1-1,5 dl forró mandulatej v. kókusztej
  • 1 kezeletlen narancs v. citrom reszelt héja

A csokiszószhoz:

  • 5 dkg étcsoki (tej, szója és cukormentes)
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • kb. 5 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 5 dkg kókuszvaj
  • 2 dl kókuszkrém
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit a kókuszvajon kívül betesszük a turmixgépbe és simára turmixoljuk. A végén az olvasztott kókuszvajat is hozzá csurgatjuk. Egy teflon serpenyőt az első palacsinta előtt kikenünk kókuszvajjal. (a többinél már nem kell) A massza nem olyan sűrű, mint a hagyományos palacsinta, sokkal hígabb. Amikor a serpenyő már felforrósodott, akkor egy merőkanál segítségével beleöntjük a masszát, közben forgatjuk a serpenyőt, hogy szépen elterüljön.

Amikor az egyik oldal megsült, átfordítjuk és pár pillanat alatt megsütjük a másik felét is. Így sütjük ki az összes palacsintát.

Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, elkeverjük az édesítővel, a reszelt narancshéjjal, és felöntjük annyi forró tejjel, hogy jó krémes legyen, de ne folyós. Aki szereti mazsolát is tehet bele.

A csokiöntet hozzávalóit egy kis fazékba tesszük és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Ahogy felolvadt a csoki, habverővel simára keverjük, majd pár percig alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. (Az édesítőt ízlés szerint lehet adagolni, én keserűbben szeretem, a gyerekeim viszont úgy nem ennék meg.)

A kisült palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, háromszögre hajtjuk, majd az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére